Mikulásra készülve :) HAUSWIRTH CSOKOLÁDÉGYÁR

2013.11.07 18:34

Üzemlátogatás és bolt a csokigyárban.

Id. Franz Hauswirth 1949-ben a bécsi Gablenz utcában nyitotta meg cukrászdáját, a mai Hauswirth vállalat elődjét. 
A klasszikus cukrásztermékek mellett rövidesen csokoládéfigurák gyártásába is kezdett, melyeket más cukrászdáknak is szállított. A csokinyulakat és mikulásokat hamarosan az ebben az időben megjelenő szupermarketekben is lehetett kapni. A csokoládégyártás egyre nagyobb teret nyert, míg a hagyományos értelemben vett cukrászat folyamatosan veszített jelentőségéből, végül teljesen meg is szűnt. 
A 60-as évek elején id. Franz Hauswirth szülőfalujába, a burgenlandi Kittsee-be helyezte át a termelést. Idővel a Hauswirth vállalat Ausztria legnagyobb szezonális csokitermék előállítója lett. 


Megközelíthetőség: Bécs felől - Az A4-es autópályán a repülőtér felé haladva Parndorf előtt forduljon rá az A6-os útra. Ott a kittsee-i lejárót választva a község központja felé haladjon egészen a templomig.
Magyarország felől: A hegyeshalmi-nickelsdorfi átkelő után a B10-es úton Bécs irányába haladjon. Kb. 15 km után Gattendorfban kanyarodjon le a B50-es útra Kittsee/ Bratislava irányába. Ez az út Kittsee-be vezet, ott a templom felé menjen tovább.

A gyár és a gyári eladás helye a templom közvetlen közelében van, ami már messziről látható.

 

Tartomány:

Burgenland

Település:

Kittsee

Cím:

2421 Kittsee, Industriestraße 1

Honlap:

www.chocolate-austria.com

 

Ár:

Korosztály:

0+

Nyitva:

hétfő-péntek 7.00-17.00, szombat 9.00-17.00

Forrás:https://www.hetedhetorszag.hu/

 

Vissza