Magyar képzőművészek munkái Bécsben

2013.11.07 17:50

A szombathelyi III. Ars Pannonica Nemzetközi Képzőművészeti Biennále díjnyertes alkotásaiból rendeznek kiállítást a bécsi magyar nagykövetségen, szerdán 18.00-kor volt a megnyító. A kuratórium több mint 50 résztvevő alkotásai közül 27 képet választott ki, köztük több Kossuth- és Munkácsy-díjas képzőművész.

A tárlatot Halász János, az EMMI kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg, közösen Szalay-Bobrovniczky bécsi magyar nagykövettel, Méhes Márton a Collegium-Hungaricum igazgatójával valamint Kovács Ferenc a Vas megyei közgyűlés elnökével.

Biennale

orf

Hatodik Biennálé Szombathelyen

Tavaly hatodik alkalommal rendezték meg Szombathelyen azt a kortárs képzőművészeti biennálét, melynek válogatott alkotásaiból most Bécsben nyílt kiállítás. A kuratórium több mint 50 résztvevő alkotásai közül 27 képet választott ki, köztük több Kossuth- és Munkácsy-díjas képzőművész, így Aknay János, Sóváradi Valéria, Nagy Gábor és Olajos György munkáját. A Biennálé első díjnyertes művésze Lányi Adrienn lett, ő tegnap személyesen vehette át a kitüntetést.

bild

orf

A kiállítás fel akarja hívni a figyelmet

A nemzetközi közönség első alkalommal Bécsben láthatja a válogatást, melynek célja felhívni a figyelmet a szombathelyi képzőművészeti biennáléra, egyszersmind erősíteni a két nemzet alkotóművészei közötti, emberi és szakmai kapcsolatokat.

biennale

orf

A kiállítás november 22-ig látható

Halász János kultúráért felelős államtitkár megnyitó beszédében hangsúlyozta: fontosak a nemzetközi művészeti együttműködésre irányuló kezdeményezések, ezért a kulturális kormányzat a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül 800 ezer forinttal járult hozzá a kiállításhoz.

A kortárs magyar képzőművészeti biennále díjnyertes alkotásaiból most megnyílt tárlat 2013. november 22-ig látható a bécsi magyar nagykövetségen.

Forrás:https://volksgruppen.orf.at/magyarok/stories/2613531/

 

Vissza