Kultúrélmény Bécsben

2013.11.08 19:11

Élje át az őszt a kultúra fővárosában, Bécsben. Különböző stílusok és korszakok találkozása. 

 

 

Bécs számos egyedülálló kulturális kincsnek ad otthon, így például a Bruegel gyűjteménynek, vagy Gustav Klimt „Csók“ című festményének. A „Csók” című festmény mellett a lélegzetelállítóan szépBelvedere Kastélyban található a világ legnagyobb Klimt festmény gyűjteménye.

Az Albertina Kastélyban, ami idén ünnepli újbóli megnyitásának 10. évfordulóját a világ egyik legjelentősebb gyűjteményei láthatók. 2014. január 12. és szeptember 20. között a kultúra szerelmeseit itt egy nagyszabású „Matisse und die wilden Bestien“ kiállítás is várja. Az állandó kiállításokon olyan nagy művészek műveit láthatók, mint Matisse, Renoir vagy Miro.

Aki kortárs művésztre vágyik, annak a MuseumsQuartier remek választás. Itt a A 20. századi művészek alkotásai láthatók. A Leopold Múzeum (Leopold Museum) mellett, ahol egy értékes Schiele kiállítás is látható, a mumok (Museum Moderner Kunst), a Műcsarnok (Kunsthalle), az Építészcentrum (Architekturzentrum) és a Designforum áll a kultúra szerelmeseinek rendelkezésére.

Művészettörténeti Múzeum: Reneszánsz kultúra és barokk mesterművek 

A Művészettörténeti Múzeum (Kunsthistorische Museum) a mesterművek igazi paradicsoma. Olyan  alkotók művei láthatók itt, mint Rubens, Tizian, Rembrandt, Raffael, valamint a világ legnagyobb Bruegel tárlata. 2013. március 1-én nyitott meg kapuit a felújított Művészeti Gyűjtemény, ahol több mint 2100 művészeti tárgy látható a Hasburg korból napjainkig.

A Belvedere-nél található 21er-Haus a 20. és 21. századi osztrák művészetet állítja a középpontba, míg a feltörekvő művészek alkotásai elsősorban a helyi galériákban, 2013. október 10-13. között a"Viennafair“ eseményen, 2013. november 8 és 24. között a Bécsi Művészeti Héten („Vienna Art Week“), valamint 2013. szeptember 27. és október 6. között a Bécsi Design Héten („Vienna Design Week“) láthatók.

A múzeumok mellett a kultúra szerelmesei szinte valamennyi bécsi kávéházban egy melange vagy egy Sacher szelet társaságában is belekóstolhatnak Bécs művészetébe.

További információ: www.wien.info

Vissza