Bécsi apácafánk

2013.11.20 11:01

Tudták, hogy Sissi bolondult a finomabbnál finomabb édességekért? Nagyon szerette a fánkokat, még véletlenül sem próbált lemondani róluk.

7 deka mézet felmelegítünk, hozzáadjuk a két zsemléből készült finom morzsát, továbbá az őrölt mandulát, fahéjat és szegfűszeget, a narancs- és citromlevet. Hagyjuk kihűlni, majd mogyoró nagyságú golyókat formázunk belőle.

A maradék 20 deka mézből, a 3 tojássárgájából és a tejszínből tésztát gyúrunk. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd a felét kirakjuk a golyócskákkal, megkenjük a felvert tojással, és ráhelyezzük a tésztalap másik felét. A kis halmok körül benyomkodjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk. Vékonyan vajazott tepsiben, közepes hőfokon kb. 25 perc alatt világos színűre sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk! 

 

 

Forrás: Írta Mit főzzünk ma

Vissza