Káprázatos, illatozó adventi díszek narancsból

2013.12.15 11:43

Szárított illatbomba

A szárított narancsos dekoráció egyszerű, mégis rendkívül látványos. Szeletelj fel egy szebb formájú gyümölcsöt a héját rajta hagyva, majd tedd a radiátorra néhány napra.

Ha kiszáradtak a szeletek, sorakoztasd fel őket egy formás üvegtálban. Fektess köréjük aranyra színezett virgácsot, és élvezd anarancs intenzív aromáját!

Jól mutatnak a narancsszeletek az üvegben

 
 

 

Fahéjas-mézes csoda

Szereted, amikor a karácsony esszenciája körbelengi a lakást? Akkor a narancson kívül szükséged lesz néhány rúd fahéjra, két-három csillagánizsra, mézre, valamint egy kisebb üvegpohárra.

Önts a pohárba fél deci mézet, és tedd bele a meghámozott gyümölcsöt. Díszítsd a felsorolt fűszernövényekkel - ne feledd, a kevesebb több -, tedd a konyhaasztalra, de a lakás bármely pontján remekül mutat majd.

Narancsos kilincs

Ha az egész lakást karácsonyi ruhába öltözteted, ne feledkezz meg az ajtókról se, de akár a szekrények kilincsét is feldobhatod szárított gyümölcsökből készült színes füzéreddel.

Fahéjas-mézes narancs
Fahéjas-mézes narancs
Fahéjas-mézes narancs
 
 
 
 
Különleges ajtódísz
Különleges ajtódísz
 Különleges ajtódísz
 
 
 
 

A már bemutatott módon száríts meg narancs- és citromszeleteket, ezeken kívül még almára, fahéjrúdra és csillagánizsra, valamint egy erősebb tűre és cérnára lesz szükséged.

Forrás:femina.hu

Vissza